Matematik

Lidt differentialregning og noget med Tangenter

05. december 2007 af Timon5022 (Slettet)
Oky, hvis jeg har en graf med forskriften: f(x)=1/3x^3-3x+1 og en ligning for en tangent der lyder: y=6x-19 og får afvide at der løber en tangent parallelt med forrigenævnte tangent (som havde et punkt: P(-3,1)) hvordan finder jeg så forskriften for denne paralelle tangent?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2007 af Mikkat (Slettet)

Parallelle linier har jo samme hældningskoefficient. Dvs. den søgte tangent har hældningskoefficient 6. Da f'(x) er hældningskoefficienten, skal du løse ligningen f'(x)=6. Du får 2 løsninger til denne ligning - den ene løsning er førstekoordinaten til røringspunktet for den oplyste tangent. Den anden løsning er førstekoordinaten til røringspunktet for den søgte tangent

Svar #2
05. december 2007 af Timon5022 (Slettet)

hmm af en eller anden grund havde jeg slet ikke set at du havde svaret, men jeg det var også det jeg kom frem til, jeg fandt nemlig løsningen. Tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: Lidt differentialregning og noget med Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.