Fysik
Coulomb-udledning af formel!
05. december 2007 af
kiwidinok (Slettet)
hej
Skal forklare de forskellige led i denne formel (stammer fra Weizsäcker´s masseformel)
(3/5)*(Z^2*e^2/4*pi*E0)*(1/R).
Den er svær at skrive op, men det er formlen for Coulombenergien for en homogent ladet kugle.
(3/5) = coulombslov
Z^2*e^2= Ladning, men hvorfor i anden?
4*pi*E0 = ?
(1/R) = gravationsloven
Håber nogle kan hjælpe.
Skal forklare de forskellige led i denne formel (stammer fra Weizsäcker´s masseformel)
(3/5)*(Z^2*e^2/4*pi*E0)*(1/R).
Den er svær at skrive op, men det er formlen for Coulombenergien for en homogent ladet kugle.
(3/5) = coulombslov
Z^2*e^2= Ladning, men hvorfor i anden?
4*pi*E0 = ?
(1/R) = gravationsloven
Håber nogle kan hjælpe.
Svar #1
05. december 2007 af peter lind
Fordi kræfterne virker mellem partikler med ladningen e. Den elektriske kraft er jo proportional med ladningen af den ene partikel*ladning af den anden partikel.
Svar #3
05. december 2007 af peter lind
Nu er det meget lang tid siden at jeg har set formlen; men jeg kan huske der var et led , der vedrørte overfladespændingen. I betragtning af de 4*pi, kunne jeg tænke det mig at det havde noget med det at gøre.
Skriv et svar til: Coulomb-udledning af formel!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
