Matematik
Skorstenens højde
09. december 2007 af
dalle-rumv (Slettet)
Man ønsker at bestemme højden af skorstenen PC. Imidlertid kan man på grund af en bidsk hund ikke komme helt hen til skorstenens fod, men kun til B. Fra punkterne A og B danner sigtelinjerne til toppen af skorstenen vinkler på A=23° og B=36° med vandret, og desuden er afstanden mellem A og B 50 meter.
Beregn skorstenens højde
Beregn skorstenens højde
Svar #1
10. december 2007 af mathon
vinkel ACB = (36°-23°) = 13° (nabovinklen til vinklen i en trekant er lig med summen af trekantens to øvrige vinkler)
1) |PC| = |BC|*sin(36°)
2) |BC|/sin(23°) = 50/sin(13°), hvoraf |BC| = (50/sin(13°))*sin(23°)
Af 1) fås:
|PC| = |BC|*sin(36°) = (50/sin(13°))*sin(23°)*sin(36°).....
1) |PC| = |BC|*sin(36°)
2) |BC|/sin(23°) = 50/sin(13°), hvoraf |BC| = (50/sin(13°))*sin(23°)
Af 1) fås:
|PC| = |BC|*sin(36°) = (50/sin(13°))*sin(23°)*sin(36°).....
Skriv et svar til: Skorstenens højde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
