Matematik
Er denne form for løsning rigtig? (dobbelt ulighed)
09. december 2007 af
LouiseLG (Slettet)
Hejsa.
En dobbeltulighed har løsnings mængderne x mindre end eller ligmed 4 og x mindre end eller ligmed -3
Jeg vil mene den rette løsningsmængde skal skrives således:
Lh = ]o-o;4] og Lv = ]o-o;-3]
Er det en korrekt løsningsform?
mvh Louise
En dobbeltulighed har løsnings mængderne x mindre end eller ligmed 4 og x mindre end eller ligmed -3
Jeg vil mene den rette løsningsmængde skal skrives således:
Lh = ]o-o;4] og Lv = ]o-o;-3]
Er det en korrekt løsningsform?
mvh Louise
Svar #2
09. december 2007 af peter lind
Ja; men man vil normalt forlange at de 2 svar kombineres til et svar. Hvad der er rigtigt er af hængig af om begge uligheder skal være overholdt samtidig, eller blot en af dem skal være overholdt. (matematisk "både og" henholdsvis "eller".
I første tilfælde får du den sidste af dine 2 løsninger. I andet tilfælde den første.
I første tilfælde får du den sidste af dine 2 løsninger. I andet tilfælde den første.
Svar #3
09. december 2007 af LouiseLG (Slettet)
Hvordan sammensætter man dem til en løsning? Det er det jeg ikke forstår:-)
mvh Louise
mvh Louise
Svar #4
09. december 2007 af peter lind
Brug en talakse. I det aktuelle Tilfælde vil den første ulighed svarer til at der går en streg fra 4 på talaksen og bagud. I det andet tilfælde skal der gå en streg fra -3 og bagud. Skal begge uligheder gælde, skal begge streger være der og det er de fra -3 og bagud. Skal der blot være en streg vil man have at det er der fra 4 og bagud.
Skriv et svar til: Er denne form for løsning rigtig? (dobbelt ulighed)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
