Matematik
Haster rigtigt meget...Please hjælp!
11. december 2007 af
Peri (Slettet)
Hej studi
Opgaven er således:
Ole og hans far cykler i samme retning på en lige vej. Ole kører 3 m/s, og far 5 m/s. på et bestemt tidspunkt er Ole 12 m foran far. Hvor længe varer det herefter, før far indhenter Ole? Hvor langt har Ole kørt i dette tidsrum? Hvor langt har far kørt i dette tidsrum?
-Please hjælp, det haster virkelig meget, skal afleveres i morgen..
Opgaven er således:
Ole og hans far cykler i samme retning på en lige vej. Ole kører 3 m/s, og far 5 m/s. på et bestemt tidspunkt er Ole 12 m foran far. Hvor længe varer det herefter, før far indhenter Ole? Hvor langt har Ole kørt i dette tidsrum? Hvor langt har far kørt i dette tidsrum?
-Please hjælp, det haster virkelig meget, skal afleveres i morgen..
Svar #1
11. december 2007 af apandersen (Slettet)
Først længderne:
Oles far: s(far) = (12+x)
Ole: s(Ole) = x
Tiderne:
t = s(far)/v(far) = s(Ole)/v(Ole) <=>
t = ((12+x) m)/(5 m/s) = (x m)/(3 m/s)
Isoler nu x i denne ligning, så har du svaret på første spørgsmål. Sæt derefter x ind i de 2 ligninger for længder hvorefter du har svaret på de sidste to spørgsmål.
Oles far: s(far) = (12+x)
Ole: s(Ole) = x
Tiderne:
t = s(far)/v(far) = s(Ole)/v(Ole) <=>
t = ((12+x) m)/(5 m/s) = (x m)/(3 m/s)
Isoler nu x i denne ligning, så har du svaret på første spørgsmål. Sæt derefter x ind i de 2 ligninger for længder hvorefter du har svaret på de sidste to spørgsmål.
Svar #2
11. december 2007 af martinrv (Slettet)
Far kører 2 m længere end Ole for hvert sekund. Derfor må han indhente ham efter 12m / 2(m/s) = 6s.
Så kan du selv regne ud, hvor langt de hver har kørt ud fra deres hastigheder. Hvis ikke, så spørg igen.
/martinrv
Så kan du selv regne ud, hvor langt de hver har kørt ud fra deres hastigheder. Hvis ikke, så spørg igen.
/martinrv
Svar #3
11. december 2007 af apandersen (Slettet)
Obs, lige en ting til. Den ligning du skal isolere x fra er:
((12+x) m)/(5 m/s) = (x m)/(3 m/s)
Og så skal du indsætte den fundne x-værdi i f.eks. denne ligning:
t = ((12+x) m)/(5 m/s)
For at finde tiden. Først derefter kan du indsætte x-værdien i længde-ligningerne for at finde længderne.
((12+x) m)/(5 m/s) = (x m)/(3 m/s)
Og så skal du indsætte den fundne x-værdi i f.eks. denne ligning:
t = ((12+x) m)/(5 m/s)
For at finde tiden. Først derefter kan du indsætte x-værdien i længde-ligningerne for at finde længderne.
Skriv et svar til: Haster rigtigt meget...Please hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
