Matematik
Ægyptisk ligningsløsn. blandt andet
12. december 2007 af
madsbundgas (Slettet)
jeg skal løse denne lignelse "en størrelse lagt til 1/4 af den bliver 15" på ægyptisk og moderne vis
Den moderne vis er easy nok da det jo bare er x+1/4x=15 som udregnet giver x=12
Men problemet er at jeg ikke kan få det til at gå op på ægyptisk vis (regula falsi), så håbede der var nogen der kunne prøve at lave opgaven i et word dokument, så jeg kunne se hvad fan"#¤ jeg har gjort galt.
Kom også til at tænke på om der er nogen der ved om man kan benytte regula falsi på andre ligninstyper?
Den moderne vis er easy nok da det jo bare er x+1/4x=15 som udregnet giver x=12
Men problemet er at jeg ikke kan få det til at gå op på ægyptisk vis (regula falsi), så håbede der var nogen der kunne prøve at lave opgaven i et word dokument, så jeg kunne se hvad fan"#¤ jeg har gjort galt.
Kom også til at tænke på om der er nogen der ved om man kan benytte regula falsi på andre ligninstyper?
Skriv et svar til: Ægyptisk ligningsløsn. blandt andet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
