Matematik
Skriftlig eksamen mat 1 årigt A
12. december 2007 af
Ralphi (Slettet)
Hej alle sammen.... nogen der vil lave det her eksamenssæt, prøven med hjælpemidler, så vi andre kan se hvordan det nogenlunde er gået os i dag? :)
Opgave 2)
Om vektorerne a og b gælder, at
|a| = 5
|b| = 2
og a*b = 7,5
Beregn vinkeln mellem a og b.
Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
Beregn tallet a*(a+b)
Opgave 3)
Bestem hvert af de ubestemte integraler:
1. 2x*3^x^2 dx
2. 3x^2*lnx dx
3. (2x^4-1)/x^2 dx
Opgave 4)
I et koordinatsystem i rummet er to linjer l og m bestemt ved parameterfremstillingerne:
l: (x,y,z) = (3,-4,-4) + t(-1,3,2)
m: (x,y,z) = (1,5,4) + s(-1,0,-2)
Gør rede for at linjerne l og m skærer hinanden i punktet P(0,5,2)
Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder linjerne l og m.
Beregn afstanden fra punktet E(1,0,0) til planen
Beregn koordinatsættet til projektionen af vektoren a(1,3,-4) på linjen m.
Opgave 5)
En funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx = x(y^2+1)/2y, og grafen for f går gennem P(3,1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
Bestem en forskrift og definitionsmængde for f.
Opgave 6a)
En funktion f er bestemt ved f(x) = x^2
For ethvert positivt tal a afgrænser linjen med ligningen y=a og grafen for f i en punktmængde Ma, der har et areal.
Bestem for a=4 arealet af Ma.
Bestem a, så arealet af Ma er lig med 7.
Bestem for a=1 rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden Ma drejes 360 grader om linjen med ligningen y=1.
Opgave 2)
Om vektorerne a og b gælder, at
|a| = 5
|b| = 2
og a*b = 7,5
Beregn vinkeln mellem a og b.
Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
Beregn tallet a*(a+b)
Opgave 3)
Bestem hvert af de ubestemte integraler:
1. 2x*3^x^2 dx
2. 3x^2*lnx dx
3. (2x^4-1)/x^2 dx
Opgave 4)
I et koordinatsystem i rummet er to linjer l og m bestemt ved parameterfremstillingerne:
l: (x,y,z) = (3,-4,-4) + t(-1,3,2)
m: (x,y,z) = (1,5,4) + s(-1,0,-2)
Gør rede for at linjerne l og m skærer hinanden i punktet P(0,5,2)
Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder linjerne l og m.
Beregn afstanden fra punktet E(1,0,0) til planen
Beregn koordinatsættet til projektionen af vektoren a(1,3,-4) på linjen m.
Opgave 5)
En funktion f er løsning til differentialligningen:
dy/dx = x(y^2+1)/2y, og grafen for f går gennem P(3,1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
Bestem en forskrift og definitionsmængde for f.
Opgave 6a)
En funktion f er bestemt ved f(x) = x^2
For ethvert positivt tal a afgrænser linjen med ligningen y=a og grafen for f i en punktmængde Ma, der har et areal.
Bestem for a=4 arealet af Ma.
Bestem a, så arealet af Ma er lig med 7.
Bestem for a=1 rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når punktmængden Ma drejes 360 grader om linjen med ligningen y=1.
Svar #2
12. december 2007 af allan_sim
#0.
Jeg kigger på det i morgen, hvis jeg får tid, og hvis ikke andre kommer mig i forkøbet.
Jeg kigger på det i morgen, hvis jeg får tid, og hvis ikke andre kommer mig i forkøbet.
Svar #3
14. december 2007 af allan_sim
Med forbehold for regnefejl, trykfejl, læsefejl og almindelig træthed. Kort sagt hurtigt gennemregnet.
Opgave 1
a)
a og b er parallelle for t=-1.
a og b er ortogonale for t=-5 og t=2.
b)
Skæringer med andenaksen: (0,-kvrod(3)) og (0,0) og (0,kvrod(3)).
Længden af hastighedsvektoren er lig kvrod(82).
c)
f'(x)=6e^(2x)
2*f(x)-8=6e^2x
Da venstre- og højreside er ens, er f(x) en løsning til differentialligningen.
d)
I=g(8)-g(2)=5-(-1)=6
e)
3x+4y-16=0
Opgave 2
v=41,4
A=6,61
a*(a+b)=32,5
Opgave 3
I1 = 3^(x^2)/ln(3)+k
I2 = x^3*ln(x)-1/3*x^3+k
I3 = 2/3*x^3+1/x+k
Opgave 4
Ved at løse to ligninger med to ubekendte (og tjekke med den tredje ligning) fås, at s=1 og t=3. Indsættelse i en af paramterfremstillingerne giver det rigtige punkt.
Planens ligning: -6x-4y+3z+14=0
dist(E,alpha)=8/kvrod(61)
Proj=(9/5,0,-18/5)
Opgave 5
Tangentligning: y=3x-8
Forskrift: f(x)=kvrod(2*e^(1/2*x^2-9/2)-1)
Definitionsmængde: Dm(f)=]2,759;oo[
Opgave 6a
M_4=32/3
a=3,021
V=16/15*pi ~ 3,35
Opgave 6b
k=ln(3)/5 ~ 0,2197
Væksthastighed: 20*ln(3) ~ 21,97
Antal: ca. 536
Opgave 1
a)
a og b er parallelle for t=-1.
a og b er ortogonale for t=-5 og t=2.
b)
Skæringer med andenaksen: (0,-kvrod(3)) og (0,0) og (0,kvrod(3)).
Længden af hastighedsvektoren er lig kvrod(82).
c)
f'(x)=6e^(2x)
2*f(x)-8=6e^2x
Da venstre- og højreside er ens, er f(x) en løsning til differentialligningen.
d)
I=g(8)-g(2)=5-(-1)=6
e)
3x+4y-16=0
Opgave 2
v=41,4
A=6,61
a*(a+b)=32,5
Opgave 3
I1 = 3^(x^2)/ln(3)+k
I2 = x^3*ln(x)-1/3*x^3+k
I3 = 2/3*x^3+1/x+k
Opgave 4
Ved at løse to ligninger med to ubekendte (og tjekke med den tredje ligning) fås, at s=1 og t=3. Indsættelse i en af paramterfremstillingerne giver det rigtige punkt.
Planens ligning: -6x-4y+3z+14=0
dist(E,alpha)=8/kvrod(61)
Proj=(9/5,0,-18/5)
Opgave 5
Tangentligning: y=3x-8
Forskrift: f(x)=kvrod(2*e^(1/2*x^2-9/2)-1)
Definitionsmængde: Dm(f)=]2,759;oo[
Opgave 6a
M_4=32/3
a=3,021
V=16/15*pi ~ 3,35
Opgave 6b
k=ln(3)/5 ~ 0,2197
Væksthastighed: 20*ln(3) ~ 21,97
Antal: ca. 536
Skriv et svar til: Skriftlig eksamen mat 1 årigt A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
