Kemi
Bestemmelse af reaktionsorden
12. december 2007 af
Rønn 88 (Slettet)
Hej derude,
Jeg håber nogen kan hjælpe mig, for jeg er kørt en smule fast i mit studieretningsprojekt...
Jeg har følgende hastighedsudtryk:
v=k*[S2O8(2-)]^m*[I-]^n
Den kommer af reaktion mellem persulfationer og iodidioner. Dog forsinker jeg denne reaktion ved hjælp af 8,00*10^-4M thiusulfationer (som æder iodidionerne). Derudover har jeg stivelse i blandingen, således at den bliver blå når reaktionen har forløbet over en vis periode, altså 4,00 *10^-4 M. Jeg har desuden to måleserier, en hvor koncentrationen af persulfationer er 0,080 M og en hvor denne er 0,040 M. [I-] varierer for hvert forsøg.
Ud fra dette har jeg regnet reaktionshastigheden ved alle koncentrationer.
Her er så spørgsmålet: Når jeg tegner graferne for begge forsøgsserier, v som funktion af [I-], får jeg en ret linje for begge. Jeg ved at både m og n =1, men hvorfor?!
Jeg kan se på siden her at andre har lavt samme forsøg, men deres begrundelse er bare at en ret linje giver en eksponent = 1....
Det er forsøg nr.2 i Myginds bog Kem 2/3, det kan være nogen kender det. Jeg vil være taknemlig hvis nogen kunne give mig et fingerprej.
Jeg håber nogen kan hjælpe mig, for jeg er kørt en smule fast i mit studieretningsprojekt...
Jeg har følgende hastighedsudtryk:
v=k*[S2O8(2-)]^m*[I-]^n
Den kommer af reaktion mellem persulfationer og iodidioner. Dog forsinker jeg denne reaktion ved hjælp af 8,00*10^-4M thiusulfationer (som æder iodidionerne). Derudover har jeg stivelse i blandingen, således at den bliver blå når reaktionen har forløbet over en vis periode, altså 4,00 *10^-4 M. Jeg har desuden to måleserier, en hvor koncentrationen af persulfationer er 0,080 M og en hvor denne er 0,040 M. [I-] varierer for hvert forsøg.
Ud fra dette har jeg regnet reaktionshastigheden ved alle koncentrationer.
Her er så spørgsmålet: Når jeg tegner graferne for begge forsøgsserier, v som funktion af [I-], får jeg en ret linje for begge. Jeg ved at både m og n =1, men hvorfor?!
Jeg kan se på siden her at andre har lavt samme forsøg, men deres begrundelse er bare at en ret linje giver en eksponent = 1....
Det er forsøg nr.2 i Myginds bog Kem 2/3, det kan være nogen kender det. Jeg vil være taknemlig hvis nogen kunne give mig et fingerprej.
Skriv et svar til: Bestemmelse af reaktionsorden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
