Fysik
Massefylde af vand som fordamper.
13. december 2007 af
Kakaspige (Slettet)
Hej :) jeg sidder og laver fysik aflevering, og er ligesom gået fuldstændig kold. kan ikke finde mine noter for massefylde. og vil gerne have hjælp til en opgave som lyder:
1. En beholder indeholder 0,350g vand. Vandets temperatur er t1=22,5 grader C Vandet tilføres energien delta E= 300kJ .
a) Beregn massen af den mængde vand, som fordamper. Det antages, at det ikke på noget tidspunkt afleveres energi til omgivelserne.
Håber i kan hjælpe (; .
1. En beholder indeholder 0,350g vand. Vandets temperatur er t1=22,5 grader C Vandet tilføres energien delta E= 300kJ .
a) Beregn massen af den mængde vand, som fordamper. Det antages, at det ikke på noget tidspunkt afleveres energi til omgivelserne.
Håber i kan hjælpe (; .
Svar #2
14. december 2007 af mathon
1) hvor mange Joule medgår til opvarmning af 0,350 g vand fra 22,5°C til 100°C ?
2) hvor stor er restenergien?
3) Hvor mange Joule medgår til fordampning af 1 g vand á 100°C til 1 g damp á 100°C?
4) Hvor mange g vand kan restenergien fordampe?
2) hvor stor er restenergien?
3) Hvor mange Joule medgår til fordampning af 1 g vand á 100°C til 1 g damp á 100°C?
4) Hvor mange g vand kan restenergien fordampe?
Svar #6
01. april 2008 af edn (Slettet)
#2
Jeg går så lidt i stå ved spørgsmål 3 og 4, hvad skal man gøre der?
Jeg har (i min opgave) at 533715 J medgår til opvarmning og restenergien er på 2634285 J
Det jeg fik at vide fra start var:
Den omsatte energi = 3168000J
vandindhold = 1,5 L
spænding = 230 V
effekt = 2200 W
opvarmningstiden = 1440 s
starttemp. = 15 grader
sluttemp. = 100 grader (når det koger)
Og jeg skal også finde ud af hvor meget der fordamper.
Jeg går så lidt i stå ved spørgsmål 3 og 4, hvad skal man gøre der?
Jeg har (i min opgave) at 533715 J medgår til opvarmning og restenergien er på 2634285 J
Det jeg fik at vide fra start var:
Den omsatte energi = 3168000J
vandindhold = 1,5 L
spænding = 230 V
effekt = 2200 W
opvarmningstiden = 1440 s
starttemp. = 15 grader
sluttemp. = 100 grader (når det koger)
Og jeg skal også finde ud af hvor meget der fordamper.
Skriv et svar til: Massefylde af vand som fordamper.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
