Kemi
Nernsts lov - ukendt tal.
14. december 2007 af
CBJansen (Slettet)
Som bekendt giver Nernts lov U0 = U0? – (0,059V/z) *logY ved 25 grader jf. standardelektrodetilstanden.
Jeg er interesseret i, at finde frem til de 0,059 V, og det finder man således:
((8,314 *298) / 9,65 *10^4 ) *2,303 *logY .
Men hvor kommer de 2,303 fra ? De andre er hhv. gaskonstanten, temperaturen 25 grader i kelvin og Faraday konstanten.
Håber på forklaring af dette mystiske tal 2,303 .
Jeg er interesseret i, at finde frem til de 0,059 V, og det finder man således:
((8,314 *298) / 9,65 *10^4 ) *2,303 *logY .
Men hvor kommer de 2,303 fra ? De andre er hhv. gaskonstanten, temperaturen 25 grader i kelvin og Faraday konstanten.
Håber på forklaring af dette mystiske tal 2,303 .
Svar #1
14. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
De 2,3 fremkommer nå man omregner fra ln til log.
Ligningen er oprindelig ln(Y). Dette omskrives til ln(Y)=log(Y)/log(e)
Ligningen er oprindelig ln(Y). Dette omskrives til ln(Y)=log(Y)/log(e)
Skriv et svar til: Nernsts lov - ukendt tal.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
