Kemi
små kemi opgaver
20. februar 2003 af
Mr_Fuzzy (Slettet)
Hejsa =) jeg skal lave følgende opgaver, og tænkte om der er nogen der ku gi mig nogle foreslag(formler) til hvordan jeg regner dem:
1) beregn eddikesyres formelle konc. i 10 masse% opløsning. (densiteten er angivet til 1000 g/L
(Netto 0,5 L)
2) beregn opløsningens pH
3) beregn saltsyrekonc. i en saltsyre med samme pH som den fortyndede eddikesyre (2)
5)1 dl 8 masse% ammoniak-opløsning (densitet 1 g/mL) fortyndes med 5 L vand. vis at den formelle konc. cB = 0,092 M efter fortyndingen
6) beregn den fortyndede opløsnings pH.
Mit bud på nogen af opgaverne:
1)0,5 L * 1000 g/L = 500 g * 10% / 100 = 50 g
M = 60 g/mol , n = 50 g/60 g/mol =
5/6 mol
c =n/V = 5/6 mol / 0,5 L = 1,667 M
2) pOH = 0,5(9,24-log1,667) = 4,509
Resten kan jeg ikke rigtig, håber der er nogen der gider at se på det =D
1) beregn eddikesyres formelle konc. i 10 masse% opløsning. (densiteten er angivet til 1000 g/L
(Netto 0,5 L)
2) beregn opløsningens pH
3) beregn saltsyrekonc. i en saltsyre med samme pH som den fortyndede eddikesyre (2)
5)1 dl 8 masse% ammoniak-opløsning (densitet 1 g/mL) fortyndes med 5 L vand. vis at den formelle konc. cB = 0,092 M efter fortyndingen
6) beregn den fortyndede opløsnings pH.
Mit bud på nogen af opgaverne:
1)0,5 L * 1000 g/L = 500 g * 10% / 100 = 50 g
M = 60 g/mol , n = 50 g/60 g/mol =
5/6 mol
c =n/V = 5/6 mol / 0,5 L = 1,667 M
2) pOH = 0,5(9,24-log1,667) = 4,509
Resten kan jeg ikke rigtig, håber der er nogen der gider at se på det =D
Svar #1
07. juni 2003 af Bahnsen (Slettet)
1) 10 % af opløsningen er Eddikesyre derfor må volumen af eddikesyren være: 0,10*0,5L = 0,05L
Da densiteten er 1000 g/L må eddikesyren veje 50g.
Derpå findes "Mw" (molvægten) for eddikesyre og stofmængden (antal mol) bestemmes (brug formlen Mw = m/n).
Koncentrationen af eddikesyre er ifølge formlen: M = n/V lig med mol eddikesyre over volumen eddikesyre (0,05L).
2) For at finde pH skal man bare sætte koncentrationen ind i formlen: pH = ½(pKs – log(Cs)) altså pKs værdien for eddikesyre (4,76) minus log til koncentrationen som lige er fundet ovenover.
3) Vi kender nu pH for eddikesyren og kan bestemme [H3O+] ved følgende formel:
[H3O+]=10^(-pH)
Da der for hver mol H3O+ ioner er et mol saltsyre vil dette derfor være resultatet.
Da densiteten er 1000 g/L må eddikesyren veje 50g.
Derpå findes "Mw" (molvægten) for eddikesyre og stofmængden (antal mol) bestemmes (brug formlen Mw = m/n).
Koncentrationen af eddikesyre er ifølge formlen: M = n/V lig med mol eddikesyre over volumen eddikesyre (0,05L).
2) For at finde pH skal man bare sætte koncentrationen ind i formlen: pH = ½(pKs – log(Cs)) altså pKs værdien for eddikesyre (4,76) minus log til koncentrationen som lige er fundet ovenover.
3) Vi kender nu pH for eddikesyren og kan bestemme [H3O+] ved følgende formel:
[H3O+]=10^(-pH)
Da der for hver mol H3O+ ioner er et mol saltsyre vil dette derfor være resultatet.
Skriv et svar til: små kemi opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
