Kemi
Beregning af opløselighed med uendeligt volumen?
17. december 2007 af
HendesO (Slettet)
Hvordan beregner man en opløselighed, når ens volumen er uendeligt?
Opgaven hedder;
d. Hvad er nikotins opløselighed i vand?
Den eneste information jeg reelt har er, at nikotin er uendeligt opløseligt i vand, og at én cigaret indeholder 18mg nikotin.
Opgaven hedder;
d. Hvad er nikotins opløselighed i vand?
Den eneste information jeg reelt har er, at nikotin er uendeligt opløseligt i vand, og at én cigaret indeholder 18mg nikotin.
Svar #1
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du er nødt til at beskrive opgaven noget bedre for at vi kan hjælpe dig!
Svar #2
17. december 2007 af HendesO (Slettet)
Nikotin har en grænseværdi på 0,5 mg/m3
* Nikotins pKb-værdi = 6,2 ved 25o C
* Dødelig dosis for voksne mennesker ved oral indtagelse = 40-50 mg
* Tobakken i en almindelig dansk cigaret indeholder ca. 18 mg nikotin
* I røgen fra en cigaret er der i gennemsnit ca. 5 mg nikotin
* Af dette vil ca. 4 mg ende i luften i lokalet
Opgave
* Beregn nikotins molære masse.
* Beskriv, hvordan du vil fremstille en 2,5 · 10-3 M-opløsning af nikotin i vand.
* Hvad er pH i opløsningen ved 25o C?
* Hvad er nikotins opløselighed i vand?
De første 3 opgaver er lavet hvis de skal inddrages.
Men for at kunne regne nikotins opløselighed kræver det at man har et rumfang(?). Slår man nikotins opløselighed op i en databog står der, at det er uendeligt.
Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal skrive at svaret på spørgsmålet er, at opløseligheden er uendelig. Eller om jeg skal regne det ud.
* Nikotins pKb-værdi = 6,2 ved 25o C
* Dødelig dosis for voksne mennesker ved oral indtagelse = 40-50 mg
* Tobakken i en almindelig dansk cigaret indeholder ca. 18 mg nikotin
* I røgen fra en cigaret er der i gennemsnit ca. 5 mg nikotin
* Af dette vil ca. 4 mg ende i luften i lokalet
Opgave
* Beregn nikotins molære masse.
* Beskriv, hvordan du vil fremstille en 2,5 · 10-3 M-opløsning af nikotin i vand.
* Hvad er pH i opløsningen ved 25o C?
* Hvad er nikotins opløselighed i vand?
De første 3 opgaver er lavet hvis de skal inddrages.
Men for at kunne regne nikotins opløselighed kræver det at man har et rumfang(?). Slår man nikotins opløselighed op i en databog står der, at det er uendeligt.
Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal skrive at svaret på spørgsmålet er, at opløseligheden er uendelig. Eller om jeg skal regne det ud.
Svar #3
17. december 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Opløseligheden i vand kan ikke beregnes, men skal slås op i en bog - skal du evt. beregne opløseligheden ved en bestemt pH-værdi?
Skriv et svar til: Beregning af opløselighed med uendeligt volumen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
