Kemi
Runge Kutta/koblede differential ligninger
18. december 2007 af
tomlyn (Slettet)
Hej.
jeg synes at være gået i stå i en opgave. Jeg skal benytte Runge Kutta 2. orden til at løse et ligningssystem.
Mit system er:
d[C]/dt=k1[E][S]-k-1[C]-k2[C]
d[S]/dt=k1[E][S]+k-1[C]
d[E]/dt=k1[E][S]+k-1[C]+k2[C]
d[P]/dt=k2[C]
Hvortil det er givet, at
k1=0,1 k-1=0,1 k2=0,2 E(0)=0,6 S(0)=0,9
Jeg ved jo, at (jeg kalder k værdierne i Runge Kutta for l for at undgå forvirring)
l1=dt*f(y,t)
l2=dt*f(y+l1,t+dt)
hvilket fører frem til
y(t+dt)=y(t)+½(l1+l2)
Når jeg så sætter det sammen giver det
l1(C)=dt(k1[E][S]-k-1[C]-k2[C])
l1(S)=osv
.
.
.
Men hvordan kommer jeg herfra?
jeg synes at være gået i stå i en opgave. Jeg skal benytte Runge Kutta 2. orden til at løse et ligningssystem.
Mit system er:
d[C]/dt=k1[E][S]-k-1[C]-k2[C]
d[S]/dt=k1[E][S]+k-1[C]
d[E]/dt=k1[E][S]+k-1[C]+k2[C]
d[P]/dt=k2[C]
Hvortil det er givet, at
k1=0,1 k-1=0,1 k2=0,2 E(0)=0,6 S(0)=0,9
Jeg ved jo, at (jeg kalder k værdierne i Runge Kutta for l for at undgå forvirring)
l1=dt*f(y,t)
l2=dt*f(y+l1,t+dt)
hvilket fører frem til
y(t+dt)=y(t)+½(l1+l2)
Når jeg så sætter det sammen giver det
l1(C)=dt(k1[E][S]-k-1[C]-k2[C])
l1(S)=osv
.
.
.
Men hvordan kommer jeg herfra?
Skriv et svar til: Runge Kutta/koblede differential ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
