Matematik

bevis for fordoblingskonstant i eksponentielle udviklinger!

19. december 2007 af Zeimon (Slettet)
Hej, jeg skal bevise at for eksponentielle udviklinger..
y=b*a^x gælder at T2=ln(2)/ln(a) hvor T2 er fordoblingskonstant..
Skal bruge hjælp !!

Svar #1
19. december 2007 af Zeimon (Slettet)

nvm.. Har fundet ud af den.. Man skal bare bruge logaritmerne..

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2007 af tomlyn (Slettet)

forskriften er jo f(x)=ba^x

Du skal så bevise, at T2=ln2/lna hvor T2 er fordoblingskonstanten

lad x1 være en tilfældig x værdi. Lægger du så T2 til x1 får du en ny x værdi. Den kalder vi x2.
Når T2 er fordoblingskonstant, så må funktionsværdien f(x2) være det dobbelte af f(x1). Det giver dig:

2*f(x1)=f(x2) sæt så forskriften ind

2*ba^(x1)=ba^(x2) divider med ba^(x1)

2=ba^(x2)/ba^(x1) her må forkortes

2=a^(x2)/a^(x1) potensregler...

2=a^(x2-x1) brug så ln

ln 2=(x2-x1)*ln a omskriv

x2-x1=ln 2/ln a helt fra start definerede vi T2 til at være x2-x1

T2=ln 2/ln a

Sådan skal den kage skæres

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2007 af tomlyn (Slettet)

alright ellers er den så der

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hey, fandt lige denne gamle tråd.. Men hvis der står T2 = ln2/ln a , og a= 1, står der så ikke T2 = 0?? Hvad vil det sige?


Svar #5
21. marts 2009 af Zeimon (Slettet)

formlen hedder y=b*a^x, så hvis a er 1, er y konstant, derved bliver funktionen aldrig fordoblet, og vi kan ikke tale om en fordoblingskonstant, ligesom vi ikke kan tale om ln(2)/0


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2009 af mathon

en voksende eksponentiel funktion
er defineret
f(t) = b*at = b*(2)t/T2    og a>1


Skriv et svar til: bevis for fordoblingskonstant i eksponentielle udviklinger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.