Dansk
hurtigt 2 sek hjælp. grammatik:)
20. december 2007 af
Skat1 (Slettet)
hvordan kan man katagorisere
verballed,substativsk og objekt?
sub=at
nogle som hurtig vil hjælpe?
verballed,substativsk og objekt?
sub=at
nogle som hurtig vil hjælpe?
Svar #2
20. december 2007 af tipsywoman (Slettet)
Verballed: Det led i en sætning der fortæller at der sker noget eller gøres noget eller fortæller noget om subjektet (kan findes ved at sætte 'jeg' foran)
Subjekt: Det led i en sætning som sætningens indhold drejer sig om (kan findes ved at sætte 'hvem' foran)
objekt: Det led i sætningen, der gøres noget ved.
Indirekte objekt: Det er den person eller ting i sætningen som får, mister, har gavn af noget som resultat af handlingen, som verbet (udsagnsordet) fortæller om
Eks: Hun gav ham hatten.
Hun - subjekt
gav - verballed
ham - indirekte objekt
hatten - objekt
Jeg gav (gav = verballed)
Hvem gav - hun gav (hun = subjekt)
Hvad gav hun - hun gav hatten (hatten = objekt)
Hvem gav hun hatten til - hun gav ham hatten (ham = indirekte objekt)
___
Håber ikke det er alt for forvirrende..
Subjekt: Det led i en sætning som sætningens indhold drejer sig om (kan findes ved at sætte 'hvem' foran)
objekt: Det led i sætningen, der gøres noget ved.
Indirekte objekt: Det er den person eller ting i sætningen som får, mister, har gavn af noget som resultat af handlingen, som verbet (udsagnsordet) fortæller om
Eks: Hun gav ham hatten.
Hun - subjekt
gav - verballed
ham - indirekte objekt
hatten - objekt
Jeg gav (gav = verballed)
Hvem gav - hun gav (hun = subjekt)
Hvad gav hun - hun gav hatten (hatten = objekt)
Hvem gav hun hatten til - hun gav ham hatten (ham = indirekte objekt)
___
Håber ikke det er alt for forvirrende..
Skriv et svar til: hurtigt 2 sek hjælp. grammatik:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
