Matematik

B's betydning i en andengradspolynomium

20. december 2007 af JohnTheMaster (Slettet)
hvis man laver en parabel udfra en andengradspolynomium: ax^2+bx+c=f(x), bestemmer c skæringspunktet med y aksen og a formen på parable (spids eller åben, og "sur" eller "glad").
Men hvad gør b?
Ville også rigtig gerne have et bevis. Min lærer ved det nemlig ikke og skal bruge det i en opgave så ville være rigtig fedt hvis jeg kunne lærer min lærer noget;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2007 af Peden (Slettet)

Jeg fik engang nøjagtig samme opgave, men husker ikke svaret.
Det du kan gøre er dog at tegne samme andengradspolynoium ind i et koordinatsystem, hvor du varierer b og ser hvad forskellen er.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2007 af Peden (Slettet)

Min "mistanke" er at b angiver hældningen på en linie gående fra c til x aksen. Grunden hertil er at b*x tilsvarer liniens ligning, men prøv dig frem :)

Svar #3
20. december 2007 af JohnTheMaster (Slettet)

har fundet ud af at b rykker parablen hen af en linie som ikke er liniær. Den ligner faktisk en "sur" parabel. Men jeg aner ikke hvordan man finder formlen for denne parabel og kender heller ikke noget bevis

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2007 af Peden (Slettet)

Har du prøvet at tegne linie b*x+c ind samtidigt med? Måske kan det give noget? Igen, jeg gætter bare.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=86089

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2007 af ibibib (Slettet)

c=f(0)
og
b=f '(0).

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2007 af mathon

2a = f''(0)

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. december 2007 af LeifN (Slettet)

#6 er korrekt da
f(x) = ax^2+bx+c og
f'(x) = 2ax+b

For x=0 gælder da
f'(0)=2a*0+b=b

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. december 2007 af LeifN (Slettet)

Sorry - så lige forkert i #7
Kan man ikke rette/slette indlæg?

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Nej, det kan du ikke. Kun moderatorer kan slette indlæg, men de gør det kun, hvis der er en speciel grund til det. Ellers bliver indlæggende liggende, så andre kan lære af dem.

Skriv et svar til: B's betydning i en andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.