Matematik
Lage formel for tallrekke.
23. december 2007 af
stclem (Slettet)
Ønsker å lage en formel for å regne ut poeng i en konkurranse. Gir alle som deltar poeng, og et poeng mer for hver plass de kommer på. Altså deltakere - plass + 1.
Deretter ønsker jeg å gi bonuspoeng til alle der den som vinner skal få mange bonuspoeng mer en de som kommer lengre ned.
pr i dag så har jeg følgende løsning.
Poeng:
a= Antall deltakere
p= plassering
a-p+1
Bonus poeng:
vinner: +a
nr 2: +a/2
nr 3: +a/4
nr 4: +a/8
siste tallet dobles for hver plass nedover.
Skulle gjerne hatt dette inn i en formel, altså slik at jeg bare trenger å fylle inn hvilken plass man kommer på og hvor mange som er med så regnes poengene ut.
pr i dag så må jeg fylle ut siste tall i bonus poengene selv.
Deretter ønsker jeg å gi bonuspoeng til alle der den som vinner skal få mange bonuspoeng mer en de som kommer lengre ned.
pr i dag så har jeg følgende løsning.
Poeng:
a= Antall deltakere
p= plassering
a-p+1
Bonus poeng:
vinner: +a
nr 2: +a/2
nr 3: +a/4
nr 4: +a/8
siste tallet dobles for hver plass nedover.
Skulle gjerne hatt dette inn i en formel, altså slik at jeg bare trenger å fylle inn hvilken plass man kommer på og hvor mange som er med så regnes poengene ut.
pr i dag så må jeg fylle ut siste tall i bonus poengene selv.
Svar #2
23. december 2007 af stclem (Slettet)
Ok vi prøver igjen.
nr 1= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /1).
nr 2= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /2).
nr 3= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /4).
nr 4= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /8).
Altså det bakerste tallet dobbles for hver plass nedover.
hvis det er 10 deltakere så blir regnestykket slik.
nr 1= (10 - 1 + 1) + (10 /1) = 20.
nr 2= (10 - 2 + 1) + (10 /2) = 14.
nr 3= (10 - 3 + 1) + (10 /4) = 10,5.
nr 4= (10 - 4 + 1) + (10 /8) = 8,25.
osv
Er på jakt etter en formel der jeg slipper å doble tallet bakerst selv. Slik at når jeg legger inn antall deltakere og plassering så finner formelen ut hvilket tall som skal deles på.
nr 1= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /1).
nr 2= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /2).
nr 3= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /4).
nr 4= (antall deltakere - plassering + 1) + (antall deltakere /8).
Altså det bakerste tallet dobbles for hver plass nedover.
hvis det er 10 deltakere så blir regnestykket slik.
nr 1= (10 - 1 + 1) + (10 /1) = 20.
nr 2= (10 - 2 + 1) + (10 /2) = 14.
nr 3= (10 - 3 + 1) + (10 /4) = 10,5.
nr 4= (10 - 4 + 1) + (10 /8) = 8,25.
osv
Er på jakt etter en formel der jeg slipper å doble tallet bakerst selv. Slik at når jeg legger inn antall deltakere og plassering så finner formelen ut hvilket tall som skal deles på.
Svar #3
23. december 2007 af stclem (Slettet)
tror jeg har funnet svaret selv, men hvis det er noe feil i formelen, så gi meg gjerne beskjed.
a-p+1+(a/(2opphøyd(p-1)))
a= antall deltakere
p= plassering
a-p+1+(a/(2opphøyd(p-1)))
a= antall deltakere
p= plassering
Skriv et svar til: Lage formel for tallrekke.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
