Matematik

vægten udtrykt ved længden?

04. januar 2008 af sofie123 (Slettet)
for springhaler gælder at deres vægt med god tilnærmelse er proportional med længden i 3. potens.

indfør passende betegnelser og opskriv en formel, der angiver vægten af en springhale udtrykt ved længden.

har ingen anelse om hvad en springhale vejer eller hvordan jeg skal løse denne opgave???

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2008 af mathon

m = k*L^3,

hvor
m er massen ("vægten")
k er en konstant
L er længden

Svar #2
04. januar 2008 af sofie123 (Slettet)

hvordan kan jeg vise det med forskellig masser og højder?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2008 af mathon

1) måle forskellige springhalers længde
2) veje de selvsamme springhaler

på grundlag af de indhentede data, kan du du ved potens-regression bestemme konstanten, k.

sammenhængen er jo af typen

y=b*x^a med a=3


Svar #4
05. januar 2008 af sofie123 (Slettet)

men skal jo selv finde på noget data så formlen passer. hvordan gør jeg det?

Skriv et svar til: vægten udtrykt ved længden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.