Matematik
beregning af punktmængde
10. januar 2008 af
Meno (Slettet)
Hej derude...
jeg håber på lidt hjælp til den her.
En parabel har ligningen y=x^2. Hvilken positiv hældning skal en linje gennem (0,0) have, for at arealet af det område, der afgrænses af parablen og ligningen, er 20?
jeg håber på lidt hjælp til den her.
En parabel har ligningen y=x^2. Hvilken positiv hældning skal en linje gennem (0,0) have, for at arealet af det område, der afgrænses af parablen og ligningen, er 20?
Svar #1
10. januar 2008 af peter lind
Ligningen for linjen gennem (0,0) har ligningen y =a*x, hvor a er hældningen.
Brug dette til at finde skæringen P med parablen. Kald x-koorfinaten for dette punkt x1.
Find arealet af trekanten med hjørnerne (0,0), P og (0,x,)
Brug integralregning til at finde arealet under parablen.
Differensen mellem disse 2 arealer skal så være 20.
Brug dette til at finde skæringen P med parablen. Kald x-koorfinaten for dette punkt x1.
Find arealet af trekanten med hjørnerne (0,0), P og (0,x,)
Brug integralregning til at finde arealet under parablen.
Differensen mellem disse 2 arealer skal så være 20.
Svar #2
10. januar 2008 af Meno (Slettet)
hvordan finder jeg skæringen mellem linjen og parablen når jeg kun har:
y=ax
og
x^2
y=ax
og
x^2
Svar #3
10. januar 2008 af peter lind
Du har y = x^2 og y=ax, altså to ligninger med de 2 ubekendte x og y.
Skriv et svar til: beregning af punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
