Kemi
Hjælp til --> Beregning af carbon i Diamant
10. januar 2008 af
Mageed007 (Slettet)
Heej
I kemi 2000 bogen er der en opgave om kovalent binding som lyder:
!) Cullian diamanten blev fundet i Sydafrika i 1905 det er den største diamant, før slibning vejede den 3106 karat (1 karat er 0,2g). Beregn, hvor mange "(carbonatomer)" denne diamant indeholdt?
*Carbonatomerne i diamant er hver bundet til 4 andre C-atomer med kovalent bindinger, der er tetraederopbygning omkring C-atomerne.
I kemi 2000 bogen er der en opgave om kovalent binding som lyder:
!) Cullian diamanten blev fundet i Sydafrika i 1905 det er den største diamant, før slibning vejede den 3106 karat (1 karat er 0,2g). Beregn, hvor mange "(carbonatomer)" denne diamant indeholdt?
*Carbonatomerne i diamant er hver bundet til 4 andre C-atomer med kovalent bindinger, der er tetraederopbygning omkring C-atomerne.
Svar #2
10. januar 2008 af Mageed007 (Slettet)
Jeg tænkte på om det jeg lavede er rigtigt --> 3106*0,2 = 621,2 g
og da jeg ved at der er 4 carbonatomer, og carbons molarmasse er 12,011g/mol ganges med antallet af de 4 carboner (12,011*4 = 48,044 g/mol), og mol kan findes således --> 621,2 g/12,011 g/mol = 13 mol, også kan antallet af molekyler findes ved at ganges med 6,02*10^23 - (6,023*10^23/ mol*13 mol = {7,8*10^24} carbonatomer)... Er dette rigtigt... ????
og da jeg ved at der er 4 carbonatomer, og carbons molarmasse er 12,011g/mol ganges med antallet af de 4 carboner (12,011*4 = 48,044 g/mol), og mol kan findes således --> 621,2 g/12,011 g/mol = 13 mol, også kan antallet af molekyler findes ved at ganges med 6,02*10^23 - (6,023*10^23/ mol*13 mol = {7,8*10^24} carbonatomer)... Er dette rigtigt... ????
Skriv et svar til: Hjælp til --> Beregning af carbon i Diamant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
