Fysik

halveringstiden ( fatter intet )

13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)
bestem halveringstiden for det pågengælde nuklid

t/min = 0 , 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
a/Mbq = 2.5 1.9 1,45 1,09 0.86 0.62 0,49 0,36 0,27 0,23

a)bestem halveringstiden for det pågengælde nuklid

b) hvor lang tid går der, før aktivitetn er faldet til 1,0 KbQ?

fatter ikke hvordan jeg skal lave opgaverne :/ nogle forslag?

mvh. deniz

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Har du fundet forskriften?

Svar #2
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

y= 2,48*0.76^x ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja. Så er formlen for halveringstiden: T½=ln(2)/ln(a)

Svar #4
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

T½=ln(2)/ln(2.48) = 0.76?

facit = 2.55 : /

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Er du nu sikker på, at 2,48 er a?

Svar #6
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

2,48375 men det er bare deci.! ! !

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis jeg nu fortæller dig, at 2,48 er b.

Eksponentielfunktion: y=b*a^x

Svar #8
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

ups så passer det sku :) har bare byttet a og b : /

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Nemlig.

Svar #10
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

ved du noet om opg b ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Tænk over hvad du kan bruge din forskrift til.

Svar #12
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

hmm..!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Kig på y.

Svar #14
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

skal jeg så sætte Y = 1 og finde x?

Brugbart svar (0)

Svar #15
13. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Mit problemer er at y er målt i a/Mbq mens du har et tal med enheden KbQ. Nu er fysik ikke lige mit ynglingsfag, så jeg kender ikke alle enhederne, så det må du selv kigge på. Men jeg vil tro, at det er den vej, du skal.

Svar #16
13. januar 2008 af deniz_g (Slettet)

ok! for hjælpen :)

Skriv et svar til: halveringstiden ( fatter intet )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.