Matematik
Tangentligning UDEN CAS
19. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg ligningen for tangenten uden brug af lommeregner for funktionen:
F(x) = x^3 + x^2
i punktet P(1,f(1))??
eller for funktionen:
f(x)= 2x^3 + 3x^2 - 36x
i punktet P(1,f(1))??
F(x) = x^3 + x^2
i punktet P(1,f(1))??
eller for funktionen:
f(x)= 2x^3 + 3x^2 - 36x
i punktet P(1,f(1))??
Svar #1
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)
Hej blondin9000
Differentiere udtrykket og indsæt X-værdien af det punkt du ønsker tangenten, så har du hældningen, så mangler du kun skæring, og det er vel ned af bakke, :-)
dvs F'(x)=3*x^2+2*x
F'(1)= 5
så mangler du kun a i linien
g(x)= 5*x + a
Differentiere udtrykket og indsæt X-værdien af det punkt du ønsker tangenten, så har du hældningen, så mangler du kun skæring, og det er vel ned af bakke, :-)
dvs F'(x)=3*x^2+2*x
F'(1)= 5
så mangler du kun a i linien
g(x)= 5*x + a
Skriv et svar til: Tangentligning UDEN CAS
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
