Matematik
isolering af x?
19. januar 2008 af
blondin9000 (Slettet)
((32,0)/( x^0,6))-4 = 0
((32,0)/( x^0,6))= 4
Men hvordan kommer jeg så videre og får isoleret x??
((32,0)/( x^0,6))= 4
Men hvordan kommer jeg så videre og får isoleret x??
Svar #2
19. januar 2008 af Molle (Slettet)
((32,0)/( x^0,6))= 4
Gang med x^0,6 på begge sider af lighedstegnet:
32,0 = 4*x^0,6
Divider med 4 på begge sider.
8 = x^0,6
Opløft begge sider med den reciprokke værdi til 0,6
8^(1/0,6) = x
Udregn.
Gang med x^0,6 på begge sider af lighedstegnet:
32,0 = 4*x^0,6
Divider med 4 på begge sider.
8 = x^0,6
Opløft begge sider med den reciprokke værdi til 0,6
8^(1/0,6) = x
Udregn.
Svar #3
19. januar 2008 af StephanD (Slettet)
gang x^(0,6) over,
32=4*x^(0,6)
divider 4 over:
8=x^(0,6)
tag den 5/3 potens på begge sider,
8^(5/3)=x^((3/5)*(5/3))=x
32=4*x^(0,6)
divider 4 over:
8=x^(0,6)
tag den 5/3 potens på begge sider,
8^(5/3)=x^((3/5)*(5/3))=x
Skriv et svar til: isolering af x?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
