Matematik

rigtig?

19. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Da jeg lige skal kunne lære min nye lommeregner: TI-89, bedre at kende har jeg prøvet at regne dette stykke ud:
380 * 10^-9 = 3,8E-7

dvs. rsulultatet er: 0,00000004 eller?

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Med den rette notation: 3,8*10^-7

Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

Så nej resultatet er ikke: 0,00000004

E betyder blot "*10^-7"

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2008 af mathon

3,8E-7 = "3,8 eksponent -7", da "roden" 10 er underforstået og derfor "unødvendig" at medskrive.

i SCI-mode er formatet: a*10^b, hvor a € [1;10[ og b € Z og "roden" 10 er underforstået.

SCI-mode er yderst anvendeligt i fysik- og kemiopgaver. Husk at skifte tilbage til "NORMAL" ved "almindelige" beregninger!

Svar #4
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

hmm.. bare lige for, at kunne forstå det - hvad er så svaret (uden E)

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2008 af mathon

3,8E-7 = 3,8*10^(-7) = 0,00000038

Svar #6
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Kan jeg så ikke ''tillade'' mig, at udregner den på denne måde (på selve lommeregneren)
3,8*10E-7 = 0,000004

Underligt nok, så giver min lommeregner det svar?

Men måske har det også noget med, at gøre at du skriver den således ind på din lommeregner: 3,8*10^(-7)
her giver min lommeregner igen svaret: 3,8E-7

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. januar 2008 af mathon

...har du stillet den "tilbage" i NORMAL-mode?

Svar #8
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Ja, den er stillet til normal. Men dog står der helt nederest: RAD AUTO?

Brugbart svar (1)

Svar #9
20. januar 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Decimalerne er jo alligevel af en væsentlig betydning, når beregningerne er så præcise. Så går det ikke at runde op.

Brugbart svar (1)

Svar #10
20. januar 2008 af mathon

Men dog står der helt nederest: RAD AUTO?

RAD er vinkelmålet, som ikke har betydning for denne beregning

AUTO her maskinens automatiske valg af exact/approx

Svar #11
20. januar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Hvad er der så galt? Hvorfor gider min lommeregner ikke regne det ud?

Brugbart svar (1)

Svar #12
23. januar 2008 af mathon

...du er for lidt DUS med manualen...

Brugbart svar (1)

Svar #13
23. januar 2008 af karamellen2 (Slettet)

Hvis du har den indsille på et bestemt antal decimaler, vil der kun fremkomme dem uanset hvilket regnestykke du har.. Hvis du gerne vil have det vist som E -7, kan du indstille den til SCIENTIFIC, kender ikke lige forkortelsen til det på din lommeregner, men metoden er meget brugbar i fysik, kemi osv..

Skriv et svar til: rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.