Matematik

Differentialregning - tangentens parallel

20. januar 2008 af Geton (Slettet)
Hej sidder og har lidt problemer med denne opg.:

Grafen for funktionen med forskrift:
f(x)=x^3-6x^2+21x+1
har netop en tangent der er parallel med linjen med ligning:
y=9x+11
Bestem ved håndkraft en ligning for denne tangent.


er så kommet frem til, at hvis man sætter hældningen af tangenten lig med f'(x) giver det x=2

ved så ikke hvordan jeg kommer frem til en ligning for den parallelle tangent.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

y = f(2)+f '(2)·(x-2)

Svar #2
20. januar 2008 af Geton (Slettet)

altså det vil sige at tangentens ligning er:

y=2*x-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Naturligvis ikke, tangentens hældning skal være 9. Ellers er den ikke parallel med y=9x+11

Svar #4
20. januar 2008 af Geton (Slettet)

ja okay, min fejl :)

men synes ikke rigtig kan jeg få hældningen til at være 9

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

f '(2)=9, ellers har du regnet forkert da du bestemte at x=2.

Svar #6
20. januar 2008 af Geton (Slettet)

det giver 9..

Nu er jeg helt væk.. s:

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Du ved at f '(2)=9 og du mangler at beregne f(2) og sætte ind i ligningen

y = f(2)+f '(2)·(x-2)

y = f(2)+ 9·(x-2)

Svar #8
20. januar 2008 af Geton (Slettet)

Århh.. tror jeg har den nu :D

y=9x+9

mange tak for din hjælp

Skriv et svar til: Differentialregning - tangentens parallel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.