Matematik
trekant - beregn vinkler..
20. januar 2008 af
skole-pigen (Slettet)
Hejsa..
Jeg har en ret tricky opgave, synes jeg selv.
Den lyder:
I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB og siden AC er halvanden gange så lang som siden AB.
Bestem trekantens vinkler.
Dette kunne fx være:
a = 3.1
b = 4.65
c = 6.2
Så er det bare jeg er i tvivl om hvordan jeg beregner vinklerne, når jeg ikke ved hvordan denne trekant ser ud. Kan jeg godt bare bruge cosinus-relationerne eller skal jeg gøre noget helt andet??
Jeg har en ret tricky opgave, synes jeg selv.
Den lyder:
I en trekant ABC er siden BC dobbelt så lang som siden AB og siden AC er halvanden gange så lang som siden AB.
Bestem trekantens vinkler.
Dette kunne fx være:
a = 3.1
b = 4.65
c = 6.2
Så er det bare jeg er i tvivl om hvordan jeg beregner vinklerne, når jeg ikke ved hvordan denne trekant ser ud. Kan jeg godt bare bruge cosinus-relationerne eller skal jeg gøre noget helt andet??
Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=457919
Skriv et svar til: trekant - beregn vinkler..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
