Matematik

løsning af en ligning

20. januar 2008 af Dhill (Slettet)
hej, nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal løse denne ligning uden hjælpemidler?

opg: løs ligningen log(x)+log(x+3)=1.

Kan ikke se hvordan jeg skal starte med at løse den,

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)

Benyt log(x)+log(x+3)=log(x(x+3))

Ophæv derefter logaritmen, og løs andengradsligningen.

Svar #2
24. januar 2008 af Dhill (Slettet)

men jeg får x^2+3x-10=0
og det er da ikke en 2.andengradsligning...

hvordan skal den så løses?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2008 af mathon

...så er du den eneste, som IKKE kalder x^2+3x-10=0 en 2.andengradsligning...:-)

Skriv et svar til: løsning af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.