Matematik

logistisk vækst

20. januar 2008 af Liiinee (Slettet)
opgave:

Vis at de konstante funktioner f(x) = 0 og f(x) = M er løsninger til den logistiske differentialligning

Hvordan skal jeg gribe opgaven an ?



Line

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Sæt ind i differentialligningen.
Når y=o så er dy/dx=0.
Når y=M så er dy/dx=0.

Svar #2
20. januar 2008 af Liiinee (Slettet)

y= M/1+c*e^-aMx
0= M/1+c*e^-aMx


eller hvad mener du ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, sæt ind i differentialligningen. dy/dx=ay(M-y).

Svar #4
20. januar 2008 af Liiinee (Slettet)

jeg kan ikke se, at jeg finder f(x) = 0 ved at sætte noget ind i differentialligningen..

f(x) = 0

y´=a*y(M-y)
y´=a*0(M-0)
y´=0

f(x) = M

?


Svar #5
20. januar 2008 af Liiinee (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2008 af ibibib (Slettet)

I #1 skrev jeg at dy/dx=0. Passer differentialligningen så?

Skriv et svar til: logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.