Matematik
rente, lån ?? hjælp!!
20. januar 2008 af
Tuannie (Slettet)
har en opgave jeg ikke kan finde ud af .. har simpelthen ingen idé . her er den..
En studerende lånte 1/8 1999 et beløb i et pengeinstitut. Den 1/8 2005 blev lånetindfriet med 23.290 kr. Renten har gennem hele perioden været 3,25% p.a. hvor meget lånte den studerende den 1/8 1993??
nogen der kan hjælpe.. ? ,
En studerende lånte 1/8 1999 et beløb i et pengeinstitut. Den 1/8 2005 blev lånetindfriet med 23.290 kr. Renten har gennem hele perioden været 3,25% p.a. hvor meget lånte den studerende den 1/8 1993??
nogen der kan hjælpe.. ? ,
Svar #1
20. januar 2008 af Peden (Slettet)
Først: 1999 eller 1993?
Du skal bruge= K_n = k * (1+r)^n
Hvor K_n er kapitalen efter n terminer, k er startkapitalen (det oprindelige lånebeløb), r er renten og n er antallet af terminer.
Du skal bruge= K_n = k * (1+r)^n
Hvor K_n er kapitalen efter n terminer, k er startkapitalen (det oprindelige lånebeløb), r er renten og n er antallet af terminer.
Svar #2
20. januar 2008 af Tuannie (Slettet)
tror du ikke de 1993 er en trykfejl . ?
vil det så sige at k_n det er den jeg skal finde ? .
ser det så sådan ud : k_n = 23.290 * (1+3,25)^6
vil det så sige at k_n det er den jeg skal finde ? .
ser det så sådan ud : k_n = 23.290 * (1+3,25)^6
Svar #3
21. januar 2008 af Peden (Slettet)
Du har jo netop fået opgivet K_n, det er K du skal finde.
Derudover kan jeg jo ikke vide om 1993 eller 1999 er trykfejlen.
Derudover kan jeg jo ikke vide om 1993 eller 1999 er trykfejlen.
Skriv et svar til: rente, lån ?? hjælp!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
