Kemi
Beregn stofmængden af AgBr...
21. januar 2008 af
atrix (Slettet)
Beregn stofmængden af AgBr, der ved 25 grader celcius kan opløses i
a) 100 mL vand
b) 100 mL 1,0*10^-4M NaBr-opløsning
c) 100 mL 1,0*10^-5 M Ag2SO4-opløsning
a) 100 mL vand
b) 100 mL 1,0*10^-4M NaBr-opløsning
c) 100 mL 1,0*10^-5 M Ag2SO4-opløsning
Svar #1
21. januar 2008 af Kemiersjov (Slettet)
Start med at slå opløselighedsproduktet (Ks) op i i bog.
a)
[Ag+]=[Br-], hvorfor [Ag+]=sqrt(Ks)
b)
Her er [Br-]=10^-4. Antag den er konstant og beregn [Ag+]
c)
Her er [Ag+] konstant (find den selv).
Når du har beregnet [Ag+] (det er mol/l), omregnes til gram AgBr/100 ml eller andenpassende enhed
a)
[Ag+]=[Br-], hvorfor [Ag+]=sqrt(Ks)
b)
Her er [Br-]=10^-4. Antag den er konstant og beregn [Ag+]
c)
Her er [Ag+] konstant (find den selv).
Når du har beregnet [Ag+] (det er mol/l), omregnes til gram AgBr/100 ml eller andenpassende enhed
Skriv et svar til: Beregn stofmængden af AgBr...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
