Kemi
pH beregninger
22. januar 2008 af
skorpion1986 (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med flg opgave. Er der muligvis en der kan hjælpe
Myresyre, HCO2H er en syre med syrestyrkekonstanten Ks = 10–3,75 M.Beregn koncentrationen af H3O+, HCO2H og HCO2
– i en 1,00 · 10–3 M myresyreopløsning
Natriumformiat, NaHCO2, er et salt af myresyres korresponderende base. Beregn hvor
mange gram natriumformiat, som opløst i 500 ml vand, giver en opløsning med pH = 8,3.
Vands ionprodukt er Kv = 1,00 · 10–14 M2. Molær masse/g·mol–1: NaHCO2: 68,01
Myresyre, HCO2H er en syre med syrestyrkekonstanten Ks = 10–3,75 M.Beregn koncentrationen af H3O+, HCO2H og HCO2
– i en 1,00 · 10–3 M myresyreopløsning
Natriumformiat, NaHCO2, er et salt af myresyres korresponderende base. Beregn hvor
mange gram natriumformiat, som opløst i 500 ml vand, giver en opløsning med pH = 8,3.
Vands ionprodukt er Kv = 1,00 · 10–14 M2. Molær masse/g·mol–1: NaHCO2: 68,01
Skriv et svar til: pH beregninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
