Matematik
hjælp til løsning af en ligning, tak
24. januar 2008 af
Dhill (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning:
log(x)+log(x+3)=1
se link:http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=458381&reply=2#2
log(x)+log(x+3)=1
se link:http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=458381&reply=2#2
Svar #1
24. januar 2008 af dnadan (Slettet)
log(x)+log(x+3)=1 for x>0
<=> log(a)+log(b)=log(ab) benyttes
log(x(x+3))=1
<=> logaritmen ophæves
x(x+3)=10
<=> der ganges ud
x^2+3x=10
<=> der trækkes 10 fra på begge sider
x^2+3x-10=0
Denne andengradsligning løses så efter den generelle løsnings metode, hvor du husker, at G=R+
<=> log(a)+log(b)=log(ab) benyttes
log(x(x+3))=1
<=> logaritmen ophæves
x(x+3)=10
<=> der ganges ud
x^2+3x=10
<=> der trækkes 10 fra på begge sider
x^2+3x-10=0
Denne andengradsligning løses så efter den generelle løsnings metode, hvor du husker, at G=R+
Svar #2
24. januar 2008 af Dhill (Slettet)
okai, har gjort det, så dvs at der er to løsninger, nemlig x=-5 el. x=2 ?
Skriv et svar til: hjælp til løsning af en ligning, tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
