Matematik

Nogen der kan rådgive mig?

25. januar 2008 af MiaKristina (Slettet)
HEj, JEg har brug for en nem formel og god forklaring på hvordan jeg regner en gennemsnitlig rente.

jeg ved at renten efter 10 år er faldet til 1,4 % og den falder med 0,2 procentpoint om året.
Nu skal jeg så beregne den gennemsnitlige årlige rente over perioden.

Vær sød at hjælpe mig hurtigt :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2008 af mathon

r = ro(1-0,002)^10

0,014 = ro(1-0,002)^10

0,014 = ro*0,998^10

ro = 0,014/0,998^10 = 0,014253


r = 0,014253*0,998^n.....


Skriv et svar til: Nogen der kan rådgive mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.