Fysik

Indre modstand

25. januar 2008 af nunu1989 (Slettet)
Hej...

Hvordan bestemme man den indre modstand??

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2008 af janko (Slettet)

Ved brug af Ohms 2. lov

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2008 af mathon

U_hvile = (R_i+R_y)I, hvoraf

R_i = U_hvile/I - R_y

Svar #3
26. januar 2008 af nunu1989 (Slettet)

Hvis vi kender U og R_y og I, hvordan finder vi så indre modstand? kan man tegner U-I diagram og gange hældning med -1?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2008 af mathon

U = -(R_i)*I + Uo,

hvor
U er polspændingen [V]
I er strømstyrken [A]
R_i er strømkildens indre modstand [Ohm]
Uo er hvilespændingen [V]



der er en retlinjet sammenhæng mellem U og I

med hældningskoefficient = -R_i

Svar #5
26. januar 2008 af nunu1989 (Slettet)

ja, dvs. at gange med -1 så får man R_i. jeg har fået hældningskoefficient til at være 0,1 og vi har brugt 10 ohm R_y.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2008 af mathon

...formentlig "hældningskoefficient til at være" -0,1...:-)

Skriv et svar til: Indre modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.