Matematik
eksponentielt aftagende stof???
26. januar 2008 af
cepta (Slettet)
Hej jeg hørte at folk herinde var gode til at hjælpe med opgaver, så jeg har en profil. Da jeg kiggede rundt i forummet læste jeg et spørgsmål der var mage til mit, men personen havde desværre ikke fået hjælp.
Er der nogen der kan give mig en forklaring på hvordan man løser den, jeg er mest interesseret i hvordan jeg skal gøre og hvad jeg skal bruge.
Opgaven:
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt med tide. EFter 6 timer er 70% af stoffet tilbage.
Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
Og efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
Jeg ville blive dybt taknemlig hvis jeg kunne få hjælp til den :)
God week...
Er der nogen der kan give mig en forklaring på hvordan man løser den, jeg er mest interesseret i hvordan jeg skal gøre og hvad jeg skal bruge.
Opgaven:
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt med tide. EFter 6 timer er 70% af stoffet tilbage.
Hvor mange procent af stoffet er tilbage efter 18 timer?
Og efter hvor lang tid er 5% af stoffet tilbage?
Jeg ville blive dybt taknemlig hvis jeg kunne få hjælp til den :)
God week...
Svar #1
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Benyt ligningen
a^6=0,7
til at bestemme fremskrivningsfaktoren a.
a^18 er fremskrivningsfaktoren for 18 timer.
Løs ligningen a^x=0,05.
a^6=0,7
til at bestemme fremskrivningsfaktoren a.
a^18 er fremskrivningsfaktoren for 18 timer.
Løs ligningen a^x=0,05.
Skriv et svar til: eksponentielt aftagende stof???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
