Matematik
skæring mellem linjer!
26. januar 2008 af
887 (Slettet)
Jeg har to linjer:
l: y= -2x+4
m: y= 2x+(-8)
Hvordan finder jeg skæringspunktet?
l: y= -2x+4
m: y= 2x+(-8)
Hvordan finder jeg skæringspunktet?
Svar #3
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Du sætter ligningerne lig med hinanden:
-2x+4 = 2x-8
Du løser denne ligning og får at
x=3.
Denne værdi (x=3) indsætter du i en af ligningerne og beregner dermed y-koordinaten.
-2x+4 = 2x-8
Du løser denne ligning og får at
x=3.
Denne værdi (x=3) indsætter du i en af ligningerne og beregner dermed y-koordinaten.
Svar #4
26. januar 2008 af 887 (Slettet)
altså skærer linjerne hinanden i punktet: 2*3-8=-2
(3,-2)
Det ville også være rart hvis n eller anden kunne vise mig hvordan man løser ligningen -2x+4 = 2x-8, jeg kunne joi også smække det hele inde i solve, men...
(3,-2)
Det ville også være rart hvis n eller anden kunne vise mig hvordan man løser ligningen -2x+4 = 2x-8, jeg kunne joi også smække det hele inde i solve, men...
Svar #5
26. januar 2008 af ibibib (Slettet)
Ja, det er korrekt.
-2x+4 = 2x-8
-2x-2x = -8-4
-4x = -12
x = 3
-2x+4 = 2x-8
-2x-2x = -8-4
-4x = -12
x = 3
Skriv et svar til: skæring mellem linjer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
