Matematik
Optimering mindst muligt
27. januar 2008 af
Christian90 (Slettet)
Hej.
Jeg har siddet et stykke tid nu og kigget på en opgave som jeg sidder helt fast i.
Opgaven lyder:
En åben kasse skal have et rumfang på 144 l = 144 dm^3. Kassen skal være dobbelt så lang som den er bred. Bestem kassens dimensioner, så overfladen bliver mindst milig.
Håber der er nogle der kan hjælpe.
Jeg har siddet et stykke tid nu og kigget på en opgave som jeg sidder helt fast i.
Opgaven lyder:
En åben kasse skal have et rumfang på 144 l = 144 dm^3. Kassen skal være dobbelt så lang som den er bred. Bestem kassens dimensioner, så overfladen bliver mindst milig.
Håber der er nogle der kan hjælpe.
Svar #1
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)
kald bredden for x, længden for 2x og højden for h.
Hvorledes findes volumen af en sådan kasse?
Når dette er overvejet, så find h udtrykt ved x.
Herefter opkrives en funktion af det samlede overflade areal.
Hvorefter maksimum for denne findes(A'(x)=0, for herefter at lave en fortegnsundersøgelse)
Hvorledes findes volumen af en sådan kasse?
Når dette er overvejet, så find h udtrykt ved x.
Herefter opkrives en funktion af det samlede overflade areal.
Hvorefter maksimum for denne findes(A'(x)=0, for herefter at lave en fortegnsundersøgelse)
Skriv et svar til: Optimering mindst muligt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
