Fysik

Hjælpe til fysikopgave

27. januar 2008 af sdj (Slettet)
Hej. Jeg har lidt problemer med denne opgave:

Et fly skal lande på et hangarskibs dæk. Flyets masse er 2,1t. Af hensyn til piloten må accelerationens størrelse under landingen maksimalt være 50m/s^2, og man kan regne med at, at accelerationen under hele landingen har denne værdi. Landingsbanens længde er 170 m.

a) Beregn bremsekraftens størrelse.

b) Beregn den største fart, hvormed flyet kan påbegynde landingen.

a) har jeg lavet således:


A = F*s * cos(Ø)
A= m * a * s * cos (Ø)
A = 2100 kg * 50 m/s^2 * 170m * cos(0)
A=17,85 MJ


Men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave b). Er der nogen som kan hjælpe?






Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af bboblzs (Slettet)

Du skal regne kraften i Newton.
Anvend newtons anden lov til spørgsmål et og husk kommentar om at kraften er modsatrettet af bevægelsesretningen.

b) den værdi du har udregnet, skal bruges i b, da det er kraftensarbejde.
Det ved nu at denne energi er den energi, som tabes i kinetisk energi. Ekin=1/2*m*v^2. Det er nu let at bestemme v. Husk igen kommentar om tab af energi og fart.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2008 af mathon

2*a*s = v^-vo^2, hvor sluthastigheden v = 0

2*a*s = -vo^2
-vo^2 = 2*(-50 m/s^2)*(170 m)

vo^2 = 2*(50 m/s^2)*(170 m)

vo = sqrt[2*50 m/s^2)*(170 m)] = sqrt[2*50 m/s^2*(170 m)]

vo =sqrt[17000 (m/s)^2] = 130,384 m/s = 130,384*3,6 km/h = 469,384 km/h = ca. 470 km/h



Skriv et svar til: Hjælpe til fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.