Matematik

Løs ligning hjælp!

27. januar 2008 af soom (Slettet)
Hvordan løser jeg denne ligning:

x+2=x^2 - 4x + 2



Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2008 af Nineb (Slettet)

har du en graf regner?

hvis du har så kan du jo bare solve den

solve(x+2=x^2-4x+2,x)
x=0 el. 5

prøv at løse den i hånden og sammenlign

Svar #2
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Jamen vidste godt det med solve, men det skal gøres i hånden :S så det er der problemet ligger..

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2008 af dnadan (Slettet)

x+2=x^2 - 4x + 2
<=>
0=x^2-5x

Som løses enten ved brug af nulreglen(den hurtige metode) eller ved brug af den generelle formel.

Begge kan ses på følgende link:
http://peecee.dk/upload/view/93457

Svar #4
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Kan ikke se linket?

kan ikke rigtigt se mig ud af det du har gjort, kan du ikke forklare hvad du gør?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2008 af badooo (Slettet)

1. Saml alle led på samme side, som vist i #3
2. Beregn diskriminanten: d = b^2-4*a*c
3. Beregn rødderne ved: x1,2 = (-b+-sqrt(d))/(2*a)

Svar #6
27. januar 2008 af soom (Slettet)

Ej undskyld men er helt væk :(

Opgaven lyder således:

Graferne for funktionerne f(x)=x + 2 og g(x) = x^2 - 4x +2 afgrænser et område, som har et bestemt areal. Bestem dette areal..

Er der ikke en som vil løse den for mig og forklare hvad man skal - dette er ikke en aflevering!! bare almindelig lektie, vil bare gerne vide hvad man gør :S og har ingen som kan forklare mig det..

Skriv et svar til: Løs ligning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.