Fysik
simpel spg
28. januar 2008 af
Pernille-2 (Slettet)
er vel nok bare ldit blondinedum, men hvorfor skal accelerationen angives med fortegn (:?
gerne med et par gode forklaringer (:
på forhånd tak (:
gerne med et par gode forklaringer (:
på forhånd tak (:
Svar #1
29. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Det er fordi man både kan have en positiv og en negativ accelaration. Hvis accelerationen er negativ betyder det at hastigheden bliver mindre. Dette er fx tilfældet når en bil bremser. Så har den en negativ acceleration. Hvis accelerationen er positiv er det fordi farten øges. Dvs. fortegnet på accelerationen afhænger af om accelerationen er i bevægelsesretningen eller ej.
Svar #2
29. januar 2008 af mathon
fordi
Newtons 2. Lov:
vektor_F = m*vektor_a
F = m*a er en vektoriel ligning (m er en skalar)
accelerationen er således en vektor, der kendetegnes ved en størrelse OG en retning.
1) er accelerationen i bevægelsesretningen, regnes den for positiv
2) er accelerationen modsat bevægelsesretningen, regnes den for negativ
Newtons 2. Lov:
vektor_F = m*vektor_a
F = m*a er en vektoriel ligning (m er en skalar)
accelerationen er således en vektor, der kendetegnes ved en størrelse OG en retning.
1) er accelerationen i bevægelsesretningen, regnes den for positiv
2) er accelerationen modsat bevægelsesretningen, regnes den for negativ
Skriv et svar til: simpel spg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
