Matematik

Terning eller ej?

29. januar 2008 af Christinana (Slettet)
Jeg skal undersøge om tre vektorer udspænder en terning. Her er opgaven:

Undersøg om vektorerne a, b og c udspænder en terning. Find desuden den spidse vinkel, som to indvendige diagonaler danner, når
a = 4,3,0
b = -3,4,0
c = 0,0,5

For at det er en terning skal der vel være 4 punkter, ikke? Skal jeg så også tælle 0,0,0 som et punkt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er vektorer det er ikke punkter.

Du skal undersøge om vektorerne
1. Er de lige lange?
2. Er de ortogonale (vinkelrette)?

Svar #2
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Ok, men punkterne (4,3,0), (-3,4,0) osv., skal jeg også inddrage (0,0,0) som en af hjørnerne i terningen? Det bliver jeg vel nødt til, eftersom en terning har fire hjørner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Det er vektorer, det er ikke punkter.

Svar #4
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Jeg er ikke helt med :)
Er vi enige om jeg tre vektorer, og at man skal bruge fire hjørner (vektorer) for at lave en terning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal benytte 3 vektorer - det svarer til højden, bredden og længden af kassen.

Derudover (til en anden gang): Der er 6 hjørner i en terning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2008 af ibibib (Slettet)

Efter en fintælling: Der er 8 hjørner i en terning.

Svar #7
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Jeg prøver lige at lave en skitse...

Er der egentlig ikke 8 hjørner i en terning? :)

Svar #8
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Hehe :)

Da jeg skrev 4 tænkte jeg vist i 2-d.

Svar #9
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Det er ikke meningen jeg skal tegne dem ind i et koordinatsystem, vel?

Jeg kan ikke lige se, hvordan det skal forestille en terning, hvis jeg tegner det i et xyz-koordinatsystem.

Svar #10
29. januar 2008 af Christinana (Slettet)

Ahhh!!! Der faldt ti-øren vist. Jeg prøver at løse opgaven nu, hvis jeg kommer i tvivl vender jeg tilbage. Tak for hjælpen! :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2008 af TanteOda (Slettet)

"Efter en fintælling: Der er 8 hjørner i en terning." Haha, "fintælling" sjov formulering, ib :-)

Skriv et svar til: Terning eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.