Matematik
Hjælp , åh du store Mathcad-geni !
30. januar 2008 af
Skumfidusen1 (Slettet)
Har fået en opgave for i blækregning, som skal skrives i mathcad, hvor jeg har fået oplyst en funktion, f(x)=ln(x)-x og en hældning til en tangent på en 1, min opg. er at finde førstekoordinaten til punktet.
Har skrevet dette i mathcad:
f(x) := ln(x)-x a := 1
df(x) := d/dx f(x) -> 1/x-1
Når jeg så skriver :
a (Det fede lighedstegn) df(x) solve, x ->
Så bliver det rødt & siger:
"no symbolic result was found."
Jeg forstår det virkelig ikke, er der ikke en, der kan hjælpe ?
Har skrevet dette i mathcad:
f(x) := ln(x)-x a := 1
df(x) := d/dx f(x) -> 1/x-1
Når jeg så skriver :
a (Det fede lighedstegn) df(x) solve, x ->
Så bliver det rødt & siger:
"no symbolic result was found."
Jeg forstår det virkelig ikke, er der ikke en, der kan hjælpe ?
Skriv et svar til: Hjælp , åh du store Mathcad-geni !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
