Matematik
Højde
30. januar 2008 af
Sweety11 (Slettet)
sætningen om ensvinklede trekanter kan f.eks bruges til højdemåling. Linien ACE er en sigtelinie fra A henover pinden BC til toppen af skorstenen.
Afstanden AB = 2,5m, BC = 1,5 m og BD = 32 m
hvordan finder jeg, hvor høj skorstenen er?
Afstanden AB = 2,5m, BC = 1,5 m og BD = 32 m
hvordan finder jeg, hvor høj skorstenen er?
Svar #1
30. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Jeg formoder at E er toppen af skorstenen og D er bunden. Nu er trekant ABC og trekant ADE ensvinklede, så derfor er forholdet mellem de to lodrette sider i hver sin trekant |ED|/|BC| lig med forholdet mellem de vandrette sider, |AD|/|AB|
Og |AD| må være summen af |AB| og |BD|, dvs. 34,5 m.
Altså:
højde på skorsten/1,5 m = 34,5 m/ 2,5 m
Og |AD| må være summen af |AB| og |BD|, dvs. 34,5 m.
Altså:
højde på skorsten/1,5 m = 34,5 m/ 2,5 m
Skriv et svar til: Højde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
