Fysik
Let opgave, tryk
31. januar 2008 af
tamrotte (Slettet)
Hej, håber på en smule hjælp
to personer bruger hver 15 l i minuttet når de ånder. altså 30 l tilsammen.
Volummen de skal bruge på 50 minutter er altså 1500 liter i alt.
hvis de bruger samme trykflaske med komprimeret lufter, og trykflasken er på 5 liter, hvor meget er trykket i flasken, hvis man har puttet nok luft til 50 min.
Se bort fra temperatur ændringen. :(
to personer bruger hver 15 l i minuttet når de ånder. altså 30 l tilsammen.
Volummen de skal bruge på 50 minutter er altså 1500 liter i alt.
hvis de bruger samme trykflaske med komprimeret lufter, og trykflasken er på 5 liter, hvor meget er trykket i flasken, hvis man har puttet nok luft til 50 min.
Se bort fra temperatur ændringen. :(
Svar #1
31. januar 2008 af TeddyMaster (Slettet)
Øhh der må da være en eller anden formel for at regne bar ud eller noget..? ellers ville mit bud være at trykket er 1500/5=300/2=150 da der på 50 min skal bruges 1500 liter og hver flaske er på 5 liter.. jeg siger 150 og ikke 300 da de højst sandsynligt har én flaske hver..
Svar #2
31. januar 2008 af Michaelosm (Slettet)
Du kan sige
Pfør*Vfør=Pefter*Vefter
Pefter=Pfør*Vfør/Vefter
Vfør og Pfør er volumen og trykket hvis luften befandt sig uden for flasken. Dvs. Vfør=1500L og Pfør=1atm. Vefter, er volumen på trykflasken.
#1
Der står i opgaven at de bruger sammen trykflaske, så 300 er det rigtige svar.
Pfør*Vfør=Pefter*Vefter
Pefter=Pfør*Vfør/Vefter
Vfør og Pfør er volumen og trykket hvis luften befandt sig uden for flasken. Dvs. Vfør=1500L og Pfør=1atm. Vefter, er volumen på trykflasken.
#1
Der står i opgaven at de bruger sammen trykflaske, så 300 er det rigtige svar.
Skriv et svar til: Let opgave, tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
