Matematik
hjælpes!
02. februar 2008 af
katrineu (Slettet)
Jeg har 3 populationer hvor jeg kender deres blodtypefordeling i procent i AB0-systemet:
Island 0=56% A=32% B=10% AB=3%
Norge 0=39% A=50% B=8% AB=4%
Danmark 0=41% A=44% B=11% AB=4%
Nu er mit problem at jeg skal regne hyppigheden af hver allel i populationerne. Altså hyppigheden af allel A, B og i .. Det kan jeg ikke se hvordan jeg kan gøre når jeg ikke har antallet af mennesker.
Island 0=56% A=32% B=10% AB=3%
Norge 0=39% A=50% B=8% AB=4%
Danmark 0=41% A=44% B=11% AB=4%
Nu er mit problem at jeg skal regne hyppigheden af hver allel i populationerne. Altså hyppigheden af allel A, B og i .. Det kan jeg ikke se hvordan jeg kan gøre når jeg ikke har antallet af mennesker.
Svar #1
02. februar 2008 af peter lind
Du skriver "hyppigheden af allel A, B og i .. ", men hyppigheden af allel A, B i hvad ?
Hvis der menes hyppigheden af allelerne i den samlede befolkning i Island, Norge og Danmark gælder der
P(A) = P(Island)*P(A i Island)+ P( Norge)*P(A i Norge)+P(Danmark)*P(A i Danmark). Dette kræver at du kender den relative andel af befolkningerne i de 3 lande. Du kan eventuel slå antallet af befolkninger op i de 3 lande i en tabel.
Hvis der menes hyppigheden af allelerne i den samlede befolkning i Island, Norge og Danmark gælder der
P(A) = P(Island)*P(A i Island)+ P( Norge)*P(A i Norge)+P(Danmark)*P(A i Danmark). Dette kræver at du kender den relative andel af befolkningerne i de 3 lande. Du kan eventuel slå antallet af befolkninger op i de 3 lande i en tabel.
Skriv et svar til: hjælpes!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
