Matematik
Funktioner .. ?
03. februar 2008 af
tamrotte (Slettet)
Okay, jeg stinker virkelig til matematik xD
Nu har jeg brug for lidt mere hjælp - for tror ikke rigtig at jeg har forstået spørgsmålet. Men det kunne jo være, at nogle forstod det?
To funktioner er givet ved f(x) = a^x og g(x) = x^2
hvor 1<a
undersøg graferne for f(x) og g(x) med henblik på at nå frem til en generel hypotese vedrørende antal skæringspunkter og koordinatsæt til disse.
Hypotesen skal omfatte svar på følgende spørgsmål:
skærer de to grafer hinanden uanset værdien for a? Er der værdier for a, hvor der kun er et skæringspunkt? to skæringspunkter? 3 skæringspunkter? Flere end 3 skæringspunkter?
Nu har jeg brug for lidt mere hjælp - for tror ikke rigtig at jeg har forstået spørgsmålet. Men det kunne jo være, at nogle forstod det?
To funktioner er givet ved f(x) = a^x og g(x) = x^2
hvor 1<a
undersøg graferne for f(x) og g(x) med henblik på at nå frem til en generel hypotese vedrørende antal skæringspunkter og koordinatsæt til disse.
Hypotesen skal omfatte svar på følgende spørgsmål:
skærer de to grafer hinanden uanset værdien for a? Er der værdier for a, hvor der kun er et skæringspunkt? to skæringspunkter? 3 skæringspunkter? Flere end 3 skæringspunkter?
Svar #1
03. februar 2008 af niras (Slettet)
Prøv at skriv funktionerne op i Excel og lav en graf ud af dem. Det vil formentlige hjælpe på forståelsen. Husk at tage negative værdier med også!
Skæringspunkterne mellem to grafer finder du ved at sætte funktionerne lig hinanden:
 = g(x) \rightarrow a^x = x^2$)
Men skal du også finde en formel for skæringspunkterne? For det bliver vist rimeligt avanceret.
Skæringspunkterne mellem to grafer finder du ved at sætte funktionerne lig hinanden:
Men skal du også finde en formel for skæringspunkterne? For det bliver vist rimeligt avanceret.
Skriv et svar til: Funktioner .. ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
