Matematik

tog --> fart

03. februar 2008 af Alcone (Slettet)
Hej.
Jeg har lige en opgave til som jeg gerne vil spørge om. Eller min lillesøster.

Beregn gennemsnitsfarten for et tog, som tilbagelægger 255 km på 2 timer og 50 minutter.

255/170*60 = 90 km/t


Hvor længe ville toget være om at gennemkøre strækningen med 150 km/t?

??

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af mathon

s = v*t, hvoraf

t = s/v = (255 km)/(150 km/t) = 1,7 time = 1 time 0,7*60 min =

1 time 42 minutter

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af niras (Slettet)

Det er vel 150/90=5/3 gange hurtigere.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2008 af kleif

255km / 150km/t = 1,7t => 1 time og 42 minutter

Skriv et svar til: tog --> fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.