Matematik

Funktioner

17. august 2004 af Chrizzer (Slettet)
hej... har fået et lille problem...
håber i kan hjælpe...

min opgave lyder sådan:

En funktion f er bestemt ved
f(x)=1-cos x
Løs ved beregning ligningen f(x)= ½

håber virkelig i kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2004 af frodo (Slettet)

f(x) = ½ <=>
1-cosx=½ <=>
cosx=½ <=>
x=+/- 60 grader, eller pi/3 hvis du regner i radianer

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2004 af emul0c

#1 Hvordan får du 60 grader?

arccos(cosx=½) = 0,5 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2004 af frodo (Slettet)

øh nej...

Cos0,5 er IKKE =0,5 Men det er cos60 derimod!!!

Jeg forstår ikke skrivemåden Arccos(cosx=½), normalt skriver du bare Arccos(0,5)= 60!!!!!!!!!

Prøv ar tryk cos0,5 og cos60 på lommeregneren, hvor du regner i grader, og du vil finde hvem der har ret, og det bliver så mig.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2004 af emul0c

Ved ikke lige hvad der skete, men må have trykket noget forkert. For den er gået helt agurk, og kan slet ikke regne rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2004 af frodo (Slettet)

det er så i orden, men prøv lige at tænke på at 0,5 grader ligger meget tæt på x-aksen, og så vil cosinus jo være tæt på 1.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2004 af emul0c

rigtig nok.

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.