Matematik

Hjælp! - flere reduktions opg!!

03. februar 2008 af amandad (Slettet)
Jeg har lige fået flere reduktions opgaver for.
og der er tre opgaver som jeg ikke rigtig forstår helt!?
Jeg har prøvet flere forskellige måder, men det ser ikke ud til at det passer! :/
Kan i hjælpe mig med de tre opgaver?

1: 4x(y - 4) + y(3x + 5)

2: 7(3a + 2b) - 3a - 2b) + 2(2a - b)

3: (14x - 26y + 13c) - (12x - 27y + 12c) - y

????????!!! hjæælp miiiig? :/:/:/:/

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

4x(y-4)+y(3x+5)
=
4xy-16x+3xy+5y
=
xy-16x+5y

Hvad har du svært ved at forstå?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af lonaeeh (Slettet)

den 1. er 4xy - 16 x + 3xy + 5y .. så ska du bare reducere derfra _=

Ved de næste ska du os "bare" gange ind i paranterserne, og derefter reducere :)


Svar #3
03. februar 2008 af amandad (Slettet)

Sheerwood:

Har svært ved at forstå med hvad jeg skal sætte ind osv, & paranteserne?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Prøv at skrive dine beregninger. Så skal vi nok kigge dem efter.

Svar #5
03. februar 2008 af amandad (Slettet)

altsåå..
f.eks. den 2: 7(3a + 2b) - (3a - 2b) + 2(2a - b)
der skal man gange 7 ind i parenteseren, men ved ikke rigtig om den skal ganges ind i alle parenteserne for der står en 2'er.. altså " 2(2a - b)"
skal 7 bare ganges ind i dem alle? eller skal den sidste parentes ganges med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

7 skal kun ganges med den parentes, som 7 står foran.

Svar #7
03. februar 2008 af amandad (Slettet)

hvad med 2(2a - b)

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det er så på samme måde.

Svar #9
03. februar 2008 af amandad (Slettet)

tak for hjælpen :) det er jeg meget taknemmelig for!

Skriv et svar til: Hjælp! - flere reduktions opg!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.