Matematik
Vektorer - linjer
03. februar 2008 af
DiePrinzessin (Slettet)
Hej alle .
Sidder fast i to små opgaver , som jeg umiddelbart ikke kan se , hvordan jeg skal gribe an . Håber der er en , der kan hjælpe . De lyder:
1) I planen er givet en linje l med ligningen:
-4x+3y-12=0. Bestem l’s skæringspunkter med hhv. x- og y-aksen, og bestem afstanden mellem de to skæringspunkter.
2) I planen er givet en linje l med ligningen:
-4x+y-12=0. Bestem projektionen af koordinatsystemets begyndelsespunkt på linjen.
På forhånd tak .
Sidder fast i to små opgaver , som jeg umiddelbart ikke kan se , hvordan jeg skal gribe an . Håber der er en , der kan hjælpe . De lyder:
1) I planen er givet en linje l med ligningen:
-4x+3y-12=0. Bestem l’s skæringspunkter med hhv. x- og y-aksen, og bestem afstanden mellem de to skæringspunkter.
2) I planen er givet en linje l med ligningen:
-4x+y-12=0. Bestem projektionen af koordinatsystemets begyndelsespunkt på linjen.
På forhånd tak .
Svar #1
03. februar 2008 af josemaria (Slettet)
1)
Først isolerer du y, og løser ligningen når y=0. Det er skæringen med x-aksen.
Det samme gøres, bare med x. Det er skæringen med y-aksen.
Så bruger du punkterne som vektorform og finder den vektor der går fra det ene punkt til det andet. Når du har fundet koordinaterne bruger du: Sqrt(a1^2+a2^2)
Først isolerer du y, og løser ligningen når y=0. Det er skæringen med x-aksen.
Det samme gøres, bare med x. Det er skæringen med y-aksen.
Så bruger du punkterne som vektorform og finder den vektor der går fra det ene punkt til det andet. Når du har fundet koordinaterne bruger du: Sqrt(a1^2+a2^2)
Skriv et svar til: Vektorer - linjer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
